JBL Gyrodol Plus 250

Share this

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 4 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 4 puncte de loialitate care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,80 lei.


Produs nou

2 Produse

Pe stoc.

ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!

40,00 lei

Împotriva viermilor de piele şi de branhii.

Medicament împotriva viermilor de branhii (Dactylogyrus), viermilor de piele (Gyrodactylus) şi a teniilor (Cestoda) la peşti de acvariu din ordinul Cyprinformes, Perciformes, Siluriformes şi Cyprinodontiformes de apă dulce respectiv sărată. Respiraţia greoaie, frecarea de obiecte, înotul smucit combinat cu schimbarea culorii sau stări letargice sunt semne ale infecţiei cu viermi de branhii. La viermii de piele se pot observa suplimentar echizome pe piele. O scădere masivă în greutate, în ciuda hrănirii normale este un idicator al infecţiei cu tenie. În cazul peştilor mai mari, o infecţie a branhiilor poate fi constatată prin metode mai simple după cum urmează: prindeţi si scoateţi peştele suspect din apă, aşezati-l pe o suprafaţă umedă şi utilizaţi o pensetă pentru a ridica cu grijă o membrană a branhiei. Viermii de culoare albă pot fi recunoscuţi uşor prin folosirea unei lupe (10x).

INDICAŢII DE FOLOSIRE: Înainte utilizării, cărbunele activ din filtru trebuie îndepărtat, aparatele UV-C şi de fertilizare cu CO2 trebuie oprite. 50% din cantitatea de apă trebuie schimbată înaintea aplicării. Acvariul trebuie aerisit cu ajutorul unei pompe cu diafragmă cu un dispozitiv de ventilare în timpul tratamentului.

Atenţie: A nu se utiliza în apă dulce respectiv sărată cu nevertebrate (corali, melci, scoici, creveţi, etc.). Peştii fără solzi (grindeii şi somnii) şi peştii slăbiţi pot fi sensibili la tratament. Începeţi cu o jumătate de doza şi creşteţi cu precauţie doza. Alţi viermi plaţi, cum ar fi planaria etc., nu suportă ingredientul activ Praziquantel. În timpul tratamentului acvariul trebuie monitorizat permanent. În cazul observării reacţiilor de intoleranţă se schimbă imediat aproximativ 50% din apă.

Dozarea şi durata tratamentului: Înainte de utilizare agitaţi puternic flaconul timp de un minunt.
Viermi de piele, viermi de branhii vivipari, tenii: 10 ml la 50 l apă. Durata de menţinere în apă 48 ore. Apoi schimbaţi 30% din apă.
Viermi de branhii ovipari: 10 ml la 50 l apă în 1 zi. Durata de menţinere în apă 48%. Apoi schimbaţi 30% din apă.
În acvariu cu apă caldă (temperaturi >23°C) tratamentul se repetă după 7 zile. În acvariu cu apă rece (temperaturi <23°C) tratamentul se repetă după 10 zile.

100 ml pentru 500 l de apa

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Related Products