JBL Fungol Plus 250

Share this

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 5 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 5 puncte de loialitate care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,00 lei.


Produs nou

3 Produse

Pe stoc.

50,00 lei

Pentru peşti ornamentali de apă dulce.

2x 100ml

Medicaţie pentru tratarea peştilor de acvariu împotriva micozelor externe (infecţii fungice) provocate de ciupercile din familia Saprolegniaceae. Membrane albicioase, ca nişte bile de vată ce pot apărea pe toate membrele externe sunt simptome ale acestui tip de infecţie. Infecţia fungică vizibilă este adesea o infecţie secundară, care poate preveni spre exemplu din răni ale pielii. O infecţie bacteriană care distruge membrana mucoasei şi straturile superioare ale pielii peştilor reprezintă cauza principală.

INGREDIENTE:
FUNGO PLUS (K1) 100 ml conţine: Oxalat de verde malachit 37.5 mg, Etacridin lactat 1500 mg.
FUNGO PLUS (K2) 100 ml conţine: Povidone iodine 3750 mg.

INDICAŢII DE FOLOSIRE: Înainte utilizării, cărbunele activ din filtru trebuie îndepărtat, aparatele UV-C şi de fertilizare cu CO2 trebuie oprite. 50% din cantitatea de apă trebuie schimbată înaintea aplicării. Acvariul trebuie aerisit cu ajutorul unei pompe cu diafragmă cu un dispozitiv de ventilare în timpul tratamentului. Medicaţia trebuie aplicată în general dimineaţa, iar peştii ţinuţi sub observaţie.

Atenţie: Nevertebratele de apă dulce (creveţii, crabii, melcii, etc.) pot manifesta lipsă de toleranţă. Ca o măsură de precauţie acestea trebuie excluse de la tratament. Peştii fără solzi (grindelul şi pisica de mare) şi peştii slăbiţi pot fi sensibili la medicaţie.

Dozaj: Componenta 1: 10 ml la 80 l de apă în prima zi. Adăugaţi încă o doză completă în a 3-a zi şi o alta în a 5-a zi dacă este necesară.
Componenta 2: 10 ml la 80 l de apă în a 7-a zi. Adăugaţi încă o doză completă în a 9-a zi şi o alta în a 11-a zi dacă este necesar.
O cantitate de 30-50% din apă trebuie schimbată înaintea următoarei doze. Începeţi cu o jumătate de doza şi măriţi cu atenţie. Folosiţi numai o jumătate de doză (10 ml la 160 l de apă) din Componenta 2 de JBL FUNGOL PLUS pentru peştii din lacurile tectonice din Africa de Est (Lacul Malawi, Lacul Tanganika, Lacul Victoria). Cantitatea de hrană pentru peşti trebuie redusă pe durata tratamentului.

Related Products