Seachem Replenish

Share this

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 3 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 3 puncte de loialitate care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,60 lei.


Produs nou

250ml

Acest produs nu mai este in stoc

38,39 lei

Replenish ™ este un amestec de săruri destinate să alimenteze fiziologic cu minerale relevante care sunt eliminate prin osmoză inversă sau demineralizare . Replenish™ restabilește Duritatea Generala (GH), folosind un amestec echilibrat de saruri "soft" (sodiu, potasiu) și "hard" (calciu, magneziu). Restaurarea conținutului de minerale este esențială deoarece o lipsă totală de minerale va duce la stres osmotic în cadrul acelor specii a căror sisteme de osmoregulare sunt adaptate la un mediu mineralizat. Stresul osmotic sever poate duce la soc osmotic, care va duce la moartea rapidă. 

Dimensiuni: 100 ml, 250 ml, 500 ml, 2 L, 4 L, 20 L

Stresul osmotic și socul:

Apare atunci când peștii sunt ținuti în apă cu nivel de minerale inadecvat (prea mare sau prea mic). Stresul osmotic afectează mai grav pestii al căror habitat natural este bogat în minerale și care sunt păstrate într-un acvariu cu un nivel scăzut minerale, panta osmotica (diferența) dintre fluidele interne ale peștilor și mediul său înconjurător (apă) crește. Astfel de pești au o osmoregulare mai puțin eficienta decât cei care sunt fiziologic, adaptati la apă cu un nivel scăzut de minerale. Acesta este motivul pentru care nu sunt capabili să facă față suprasolicitarii osmoregulatiei. 

Socul osmotic poate fi cauzat de o disfunctionalitate în osmoregulare, datorită compoziției chimice necorespunzătoare a apei. Acesta poate fi, de asemenea, cauzat de permeabilitatea crescută a pielii care rezultă dintr-o boală sau traumatisme. Osmoregularea permite peștelui sa mențina echilibrul de sare și de apă în organism, ceea ce este necesar pentru a crea condiții optime pentru diferite procese biochimice si fiziologice. În toate speciile de pesti osmoregularea s-a dezvoltat într-un mod care le-a permis să mențină echilibrul de sare și apă în apă cu compoziția chimică găsita în habitatul lor natural. Dacă osmoregularea este perturbată din cauza condițiilor nefavorabile (stres osmotic) sau o schimbare bruscă în compoziția chimică a apei (șoc osmotic), pești ar putea să nu fie în măsură să facă față fiziologic la ea. Stresul osmotic cronic poate duce în cele din urmă moartea peștilor și șocul osmotic poate provoca moartea foarte repede.

Instructiuni de administrare:

Se adaugă 5 ml (1 capac) Replenish™ la 40 L pentru a ridica GH cu 1 meq / L (2.8 dGH). Nivelul recomandat de restaurare pentru apa deionizata sau de osmoza este de 1-2 meq / L, adica cca 5 ml pentru fiecare 20-40 L.

Related Products