Protomelas annectens

Share this

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 9 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 9 puncte de loialitate care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,80 lei.


Produs nou

La comanda 15 zile. Plata anticipat.

97,00 lei

Este o specie de pesti de apa dulce, care isi are originile in apele Lacului Malawi, in estul continentului african. A fost descoperit si descris pentru prima data de catre Regan, in 1922. Mai este cunoscut si sub numele de Haplochromis annectens.

    Aceasta specie de pesti are un corp tipic pentru cichlidele care provin din apele Lacului Malawi, alungit, putin rotunjit si turtit pe laterale. Are un colorit argintiu spre gri, cu o usoara tenta verde-maslinie, si cu ceva reflexii albastre-turcoaz metalizate. Pe laterale, are o dunga argintie, care traverseaza toata zona mediana, impartind in doua dungile negre, verticale, care ii brazdeaza corpul. Acestea sunt in numar de 10 – 11 si devin din ce in ce mai sterse in intensitate, pe masura ce ne apropiem de zona cozii. Inotatoarele sale si coada sunt transparente, cu o usoara tenta negricioasa. Coada este in forma de “V”, cu lobi bine definiti. Inotatoarea dorsala se intinde pe aproape toata partea spatelui. Cea anala este putin mai alungita. Capul sau este mare, cu gura pozitionata spre partea de jos. Ochii sai sunt mari, de culoare inchisa, cu o zona inelara invecinata de culoare argintie.

Related Products