Spathodus erythrodon Kabezi

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 8 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 8 puncte de loialitate care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,60 lei.


Share this

Produs nou

5-7cm

La comanda 15 zile. Plata anticipat.

70,00 lei

Cantitatea minima de produse ce se poate cumpara este 4

Moderata
208.2 Litri
8-9 cm
Dulce
8.0 - 9.0
24 -26 °C
9-19 °d
1:1 M:F
Neobisnuit
Omnivor, hrana vie, granule, fulgi
5-8 ani
Lacul Tanganiyka, Africa
Cichlidae

Dimorfism sexual: Masculul are capul si zona granhiilor mai robusta decat femela.

Inmultire: Este destul de greu de inmultit. Pentru a se putea forma o pereche este ideal sa achizitionam mai multi indivizi tineri si sa ii crestem impreuna, astfel se vor forma perechile. Dupa formarea perechilor se vor inlatura din acvariu ceilalti indivizi. Sunt destul de greu de reprodus. Vor depune icrele intr-o ascunzatoare asemanatoare unei pesteri iar femela va ingriji icrele in timp ce masculul va pazi teritoriul. Dupa eclozarea icrelor puii vor putea inota in cateva zile si pot fi hraniti cu nalupi de Artemia.

Ingrijire: Acvariul trebuie sa aiba substrat nisipos si multe ascunzatori formate din piatra sub forma unor pesteri. Acvariul trebuie sa fie amenajat in asa fel incat sa imite habitatul lor din Lacul Tanganyika. Filtrarea si oxigenarea trebuie sa fie eficienta si se recomanda schimbari partiale dese de apa pentru mentinerea calitatii acesteia.

Hranire: pot fi hraniti cu granule, fulgi, larve de Chironomidae, Artemia, Daphnia.

Comentarii: Sunt pestil relativ agresivi si nu se recomanda acvariilor comunitare, pot fi tinuti impreuna cu alte specii de Cichlidae din Lacul Tanganyika de talie si comportament similar.