Geophagus hondae-steindachneri

Share this

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 3 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 3 puncte de loialitate care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,60 lei.


Produs nou

La comanda 15 zile. Plata anticipat.

37,00 lei

Cantitatea minima de produse ce se poate cumpara este 7

Provocator
170.3 Litri
15-17 cm
Dulce
6.0 - 7.0
27 -30 °C
5-10 °d
1:1 M:F
Neobisnuit
Omnivor, hrana vie, granule, fulgi
5-8 ani
America de Sud
Cichlidae

Dimorfism sexual: Masculul este mai viu colorat si are inotatoarele anala si dorsala mai alungita.

Inmultire: Nu sunt dificil de inmultit daca se respecta parametri apei. Pestii trebuiesc hraniti cu hrana de calitate, preferabil hrana vie pentru a stimula depunerea. Femela va depune icrele pe substrat de unde le ridica in gura iar masculul va elibera laptii tot pe substrat, femela ridica si laptii iar fecundarea are loc in gura femelei. Femela poate tine icrele si puii proaspat eclozati in gura circa doua saptamani dupa care ii elibereaza si acestia pot fi hraniti cu nalupi de Artemia.

Ingrijire: se recomanda sa fie tinuti in acvarii cu substrat nisipos deoarece acestia vor cauta mancare in substrat. se recomanda ca plantele sa fie tinute in ghivere deoarece pot fi dezradacinate. Nu trebuie ca lumina sa fie foarte puternica si se pot folosi plante de suprafata pentru a diminua cantitatea de lumina ajunsa in acvariu.

Hranire: Pot fi hraniti cu granule sau cu fulgi ca hrana de baza insa pentru a stimula reproducerea se va folosi si hrana vie precum Artemia sau larve de Chironomidae, pot fi hraniti si cu Spirulina sau cu spanac sau castravete.

Comentarii: Pot deveni teritoriali si agresivi mai ales in perioada de reproducere. Se pot tine mai multe exemplare daca spatiul este suficient de mare incat sa permita indivizilor hartuiti sa scape si se pot tine impreuna cu Corydoras sau Hoplo ori Tetra.