Rasbora heteromorpha Gold

Share this

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 1 punct de loialitate. Cosul tau va totaliza 1 punct de loialitate care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,20 lei.


Produs nou

La comanda 15 zile. Plata anticipat.

11,00 lei

Cantitatea minima de produse ce se poate cumpara este 10

Moderata
45.4 Litri
2.5-3.8cm
Dulce
6.5 - 7.2
22.8-25.6°C
6-10 °d
1:2 M:F
Comun
Omnivor, hrana vie, granule, fulgi
3-5 ani
Asia
Cyprinidae

Dimorfism sexual: Masculii sunt deosebiţi de femele prin triunghiul de culoare neagră care este uşor mai mare, iar aripioara anală este puţin rotunjită.

Inmultire: În ceea ce priveşte înmulţirea, Rasbora depun ouăle pe partea interioară a frunzelor de Cryptocoryne sau Aponogeton. Femela va înota în poziţie inversă pe sub frunza aleasă, frecându-şi burta de ea, astfel pregătindu-se pentru depunerea ouălelor. Masculul va fi atras de mişcarea femelei, va veni lângă ea într-o poziţie asemănătoare şi va fertiliza ouăle pe măsură ce femela le depune. În aproximativ 2 ore o femelă poate depune între 80 şi 100 de ouă, dar în cazuri destul de rare au fost depuse chiar şi 300.

Ingrijire: Acvariul destinat Arlechinilor trebuie populat cu plante, preferabil specii native mediului lor natural (Cryptocoryne) sau specii asiatice (Aponogeton), asigurându-se de asemenea spaţii pentru înotat. Plante mai stufoase, precum Cabomba, pot fi şi ele folosite, dar necesită iluminare mai intensă, spre deosebire de Cryptocoryne şi Aponogeton care preferă o lumină mai difuză. Având în vedere că şi Rasbora preferă un mediu mai slab luminat, acvaristul se va orienta către speciile de plante ce preferă o lumină mai slabă.

Hranire: Hrănirea Arlechinilor nu reprezintă o mare problemă pentru acvarişti, această specie acceptând cu entuziasm orice mâncare preparată, dar pentru o hrană mai bogată în calciu şi vitamine trebuie asigurat un meniu variat care să conţină si hrană vie, spre exemplu tubifex sau artemia salina.

Comentarii:Arlechinii sunt peşti ce umblă în grup şi ar trebui ţinuţi în bancuri de 6 indivizi, deşi bancurile cu un număr mai mare sunt de preferat nu numai pentru bunăstarea peştelui, ci şi din punct de vedere estetic – un număr mare de Rasbora Arlechin sunt o privelişte atrăgătoare chiar şi pentru persoanele care nu sunt pasionate de acvaristică, şi mişcarea lor plină de viaţă în acvariu este foarte spectaculoasă. Fiind o specie paşnică, Rasbora Arlechin poate fi ţinut în acvariu cu alte specii similare cum ar fi Barbus Tetrazona, Danios sau Corydoras.

Related Products