Puntius pentazona

Share this

Acest produs nu genereaza puncte de loialitate.


Produs nou

five banded barb

La comanda 15 zile. Plata anticipat.

8,00 lei

Cantitatea minima de produse ce se poate cumpara este 10

Moderata
75.7 Litri
3.8-5.1cm
Dulce
5.0 - 7.0
23.9-27.8°C
2-13 °d
1:2 M:F
Neobisnuit
Omnivor, hrana vie, granule, fulgi
5-8 ani
Asia
Cyprinidae

Dimorfism sexual: Masculii sunt mai supli si mai intens colorati decat femelele, culorile se vor intensifica in perioada de reproducere.

Inmultire: Se inmultesc prin icre. Acvariul de reproducere poate sa aiba un strat fin se substrat sau san u aiba deloc si cateva plante cu multe frunze, pe cat de mari posibil. Inainte de reproducere trebuiesc hraniti cu hrana de calitate si din abundenta. De obicei depun dimineata, dup ace au fost introdusi in acvariu, deasemenea schimbarea partiala a apei poate induce depunerea icrelor.Adultii vor depune printre plante, dar pentru ca acestia pot manca icrele trebuiesc separati. Dupa circa 24 ore icrele vor ecloza iar  puii pot fi hraniti cu nalupi de Artemia salina. Puii sunt usor de crescut.

Ingrijire: Acvariul nu trebuie sa fie amenajat intr-un fel anume insa vor arata superb intr-un acvariu bine plantat, cu crengi si radacini care vor oferi pestilor mai multe locuri in care sa se retraga. Plantele de suprafata sunt binevenite deoarece vor umbri zone din acvariu. Substratul inchis la culoare va absorbi o parte din lumina si va oferi acvariului un aspect frumos.

Hranire: Sunt pesti nepretentiosi si vor manca aproape orice tip de hrana, pot fi hraniti in mod regulat cu granule sau fulgi insa se recomanda sa fie hraniti si cu Artemia, Daphnia sau larve de Chironomidae.

Comentarii: Sunt pesti pasnici, ideali acvariilor comunitare, pot fi tinuti impreuna cu specii de Dania, Rasbora, Puntius, Corydoras, Tetra sau chiar cu vivipari.

Related Products