Puntius everetti

Share this

Acest produs nu genereaza puncte de loialitate.


Produs nou

La comanda 15 zile. Plata anticipat.

9,00 lei

Cantitatea minima de produse ce se poate cumpara este 10

Moderata
132.5 Litri
12-15 cm
Dulce
6.0 - 6.5
24 -30 °C
6-16 °d
1:2 M:F
Neobisnuit
Omnivor, hrana vie, granule, fulgi
5-8 ani
Asia
Cyprinidae

Dimorfism sexual: masculii sunt mai supli si au un colorit mai viu decat femelele.

Inmultire: Sunt depunatori de icre, inmultirea nu este usoara deoarece depun greu incre. Varsta pestilor are un impact puternic asupra procesului de reproducere, masculii devin maturi din punct de vedere sexual la in an, un an si jumatate iar femelele la un an. Se alege din pesti un mascul si doua femele, sau un grup de pesti mai mare, se introduc intr-un acvariu mare cu nivelul apei scazut si bine plantat. Dupa ce depun icrele se separa adultii si puii pot fi hraniti cu nalupi de Artemia salina.

Ingrijire: Acvariul ideal pentru acesti pesti va avea pietre, plante si multe locuri in care sa se ascunda. Plantele trebuiesc sa fie specii rezistente, cu frunza tare pentru ca vor ciuguli din acestea, se vor planta acvariile pe margine si pe partea din spate, lasand un loc liber pentru inot in partea din fata a acvariului.

Hranire: Deoarece sunt omnivori, vor manca aproape orice tip de hrana, este bine sa aiba o dieta echilibrata, bazata pe fulgi si granule din comert si ocazional sa fie hraniti si cu Artemia, vie sau congelata si larve de Chironomidae.

Comentarii: Desi de obicei sunt o specie pasnica, se poate sa atace si sa manance pestii mai mici sau sa ciupeasca inotatoarele pestilor mai lenti. Pot fi tinuti in acvarii comunitare dar este ideal sa fie tinuti in acvarii specifice. Nu sunt recomandati acvaristilor incepatori

Related Products