Lysmata wurdemanni t.r.

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 9 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 9 puncte de loialitate care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,80 lei.


Share this

Produs nou

La comanda in 15 zile. Plata anticipat.

91,00 lei

Nume   Lysmata wurdemanni - Peppermint shrimp
Familie Hippolytidae
PH 8.1-8.4
Duritate 8-12°dKh
Temperatura 22-26°C
Salinitate 1.023-1.025
Dimensiuni max. 5 cm
Dieta Omnivor
Origine Atlanticul de Est, coasta Floridei si Caraibe
Dificultate Mica
Agresivitate Mica

Descrierea

Crevetele Peppermint (Lysmata wurdemanni) este cel mai bine cunoscut pentru abilitatea sa de a curata suparatoarea anemona   aiptasia . Desi este considerat un membru important al “clean up crew” (CUC) – echipei de curatare a acvariului, Lysmata wurdermanni este mai mult o creatura ce se hraneste cu detritus, resturi de mancare si material organic in descompunere.
Crevetele Peppermint este viu colorat, avand corpul de culoare alb crem cu dungi rosii longitudinale subtiri si distincte. Datorita acestui aspect poate fi usor confundat cu o alta specie de crevete numit Lysmata rathbunae. Diferentierea celor doua specii se face foarte greu din punct de vedere al aspectului exterior. Lysmata rathbunae are o coada mai inchisa la culoare, fara dungi vizibile si un corp mai inchis la culoare si mai opac. O alta diferenta ar fi aceea ca Lysmata rathbunae nu se hraneste deloc cu aiptasia pe cand Lysmata wundermanni este un mare consumator de astfel de alge.
Crevetelui Peppermint ii prieste cel mai bine intr-un acvariu marin cu piatra vie, locuri ample de ascuns si spatii deschise pentru a cauta hrana. Sunt creaturi nocturne si foarte rar pot fi vazuti ziua, ascunzandu-se de pradatori. Insa noaptea ies din ascunzatori in cautare de hrana.
Crevetii Peppermint sunt foarte sociabili si pasnici fata de alti locuitori ai acvariului. Atentie, se pare ca musca totusi din corali, de aceea se recomanda a se tine intr-un acvariu marin doar cu pesti si nu intr-unul de tip recif.
Precum celelalte nevertebrate, crevetele Peppermint nu tolereaza niveluri mari de nitrati si cupru si schimbari ale parametrilor apei. Deoarece isi naparleste carapacea, are nevoie de suplimente de iod pentru a fi ajutati in acest proces. Ca si hrana, consuma aiptasia desi se pare ca prefera sa consume anemonele mai mici ca marime decat pe cele mari. Daca nu are suficienta sursa de hrana, puteti suplimenta dieta cu mancare din comert sau bucatele de peste proaspat.

Related Products