Limulus polyphemus

Share this

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 32 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 32 puncte de loialitate care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 6,40 lei.


Produs nou

Livrarea in 10 zile. Plata anticipat.

230,00 lei

Crabii-potcoavă nu sunt, de fapt, crabi. Nu sunt nici măcar crustacee. Mai îndeaproape înrudiţi cu căpuşele, scorpionii şi păianjenii, sunt ultimii membri în viaţă ai ordinului Xiphosura („coadă-sabie”), odinioară foarte răspândit, şi populează ţărmul american al Atlanticului şi mările Asiei de Sud-Est încă din Ordovician, cu 445 de milioane de ani în urmă – 75% din întreaga perioadă de existenţă a vieţii pe Pământ, cu 200 de milioane de ani înainte de apariţia dinozaurilor. Nu-i deloc rău pentru o creatură care seamănă cu un mouse de computer mai ciudat sau cu o mică pălărie de metal.

Carapacea lor netedă şi curbată este cea care i-a ajutat să supravieţuiască atât de mult. Prădătorii reuşesc cu greu să-i întoarcă pentru a le expune abdomenul moale, deşi indienii din America obişnuiau odinioară să-i folosească pe post de linguri, pentru a scoate apa din canoele lor. Pe lângă faptul că au un sânge extraordinar -despre care se ştie acum că poate evidenţia meningita şi cancerul – crabii-potcoavă pot rezista la temperaturi extreme şi pot trăi un an fără să mănânce nimic.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si: