Pristella maxilaris

Share this

Acest produs nu genereaza puncte de loialitate.


Produs nou

La comanda 15 zile. Plata anticipat.

6,00 lei

Cantitatea minima de produse ce se poate cumpara este 50

Moderata
56.8 Litri
2.5-5.1cm
Dulce
6.0 - 8.0
24 -28 °C
6-20 °d
1:2 M:F
Comun
Omnivor, hrana vie, granule, fulgi
3-5 ani
America de Sud
Characidae

Dimorfism sexual: Femelele sunt mai plinute decat masculii, acestia fiind mai supli si mai mici.

Inmultire: Bazinul de reproducere va avea fundul gol (fara substrat) doar cu plante din imitatii de material sintetic sau cu plante de Myriophyllum, amplasate intr-un ghiveci special. Apa trebuie sa aiba o temperatura constanta de 26-27°C, icrele depunandu-se pe frunzele plantelor. Din momentul depunerii icrelor si pana cand alevinii incep sa inoate, acvariile trebuie ferite de razele solare, protejandu-se cu o hartie, deoarece larvele sunt foarte sensibile la lumina. In cazul in care bazinele de reproducere sunt iluminate puternic, puii se ascund printre plante, nu se hranesc si in cele din urma pier. In primele zile se hranesc cu hrana vie cea mai marunta (larve) apoi din ce in ce mai Pesti – hemigrammus ocellifergrosiera. Daca alimentatia li s-a acordat in mod corespunzator, puii ating maturitatea sexuala la varsta de 5-6 luni, avand coloritul identic cu al parintilor. Dupa atingerea maturitatii, masculul are aspect mai suplu si inotatoarea dorsala mai ascutita decat la femela.

Ingrijire: Acvariul trebuie sa fie bine plantat, folosind fie plante naturale, fie de plastic. Puritatea apei trebuie mentinuta printr-o filtrare corespunzatoare. Substratul pote fi nisipos si se pot adauga si cateva crengi sau radacini submerse.

Hranire: nu sunt pretentiosi, pot fi hraniti cu granule si fulgi, hrana vie precum Artemia sau Daphnia.

Comentarii: Sunt pesti pasnici si pot fi tinuti impreuna cu alte specii de Tetra de dimensiuni sililare sau cu Corydoras. Este recomandat sa fie tinuti in grupuri de cel putin sase indivizi.

Related Products