Hemigrammus caudovittatus

Share this

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 1 punct de loialitate. Cosul tau va totaliza 1 punct de loialitate care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,20 lei.


Produs nou

small-medium

 

 

La comanda 15 zile. Plata anticipat.

12,00 lei

Cantitatea minima de produse ce se poate cumpara este 10

 Este o specie de pesti de apa dulce raspandita in raurile si lacurile din Brazilia, Paraguay si Argentina, cu o mare concentrare in special in regiunea La Plata. Acest peste mai este cunoscut si sub numele de Hyphessobrycon anisitsi.

    Aceasta specie de pesti are un corp alungit, putin bombat si turtit lateral. Coloritul sau predominant este argintiu metalizat, cu ceva reflexii rosiatice, in partea din spate a corpului, si o nuanta de auriu, pe spinare. Inotatoarele si coada sunt de culoare rosu aprins, cu cateva zone mici transparente, la coada fiind vorba chiar de zona mediana. Coada sa este in forma de “V”, ceva mai putin acceptuata. Gura sa este indreptata in sus. Ochii sunt de culoare rosie, cu o zona circulara invecinata de culoare argintiu-metalizata.

    Pentru o buna intretinere a acestor pesti, aveti nevoie de un acvariu cu un volum de minim 60 de litri, in care sa mentineti un grup de minim 6 exemplare, a carui apa trebuie sa aiba o duritate de pana la 35°GH, cu o temperatura a apei cu valori cuprinse intre 18 si 28°C si cu un pH cu variatii situate intre 6 si 8.5. Solul acvariului trebuie dotat cu un strat consistent de pietris marunt combinat cu nisip fin, in care sa isi infiga, bine radacinile, plantele. Acestea din urma, trebuie sa fie plante rezistente si robuste, deoarece acesti pesti au obiceiul de a manca plantele subacvatice moi si care se dezradacineaza usor. Decoratiuni cu lemne, ferigi subacvatice, plante Bolbitis, precum si alte asemenea exemplare de plante, sunt mai mult decat binevenite. Aceasta specie de pesti este una robusta si rezistenta la boli si care poate fi tinuta in orice gen de acvariu. Este necesar un sistem de filtrare a apei foarte performant si trebuie efectuate schimbari frecvente ale apei, de minim 25% din volumul acvariului.

    Avem de-a face cu o specie de pesti omnivora, care accepta sa se hraneasca cu orice gen de mancare, fie ca e vorba de hrana preparata si cumparata de la magazinele de specialitate, fie ca este vorba de hrana proaspata. Ocazional, este bine sa li se ofere laptuci fierti. La maturitate, un exemplar din aceasta specie, poate atinge o lungime maxima de aproximativ 7 cm. Pretul unui astfel de exemplar poate varia intre 2 – 3 euro, in functie de marime, provenienta si magazinul de unde este achizitionat.

    Reproducerea acestor pesti, in captivitate, este un proces usor de realizat. Ei se inmultesc, fara grija, in acvariul pe care il aveti, nefiind nevoie de o izolare pe perioada reproducerii. Sunt o specie de pesti foarte productiva, avand un randament sporit si un raport, intre oua depuse si puiet produs, de aproape 100%. Masculii se deosebesc de femele prin faptul ca sunt mult mai intens colorati, adica ponderea culorii rosii este mult mai mare decat la femele. Acestea din urma sunt si ceva mai mici in dimensiuni, decat masculii.

Related Products