Chaetodon xanthurus

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 27 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 27 puncte de loialitate care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 5,40 lei.


Share this

Produs nou

H Prins cu mana, fără otravă

La comanda in 10 zile lucratoare.

270,00 lei

Este o specie de pesti raspandita in zona oceanica indo-pacifica, in special concentrat in zona Marii Rosii si a Golfului Aden. Pestele-Fluture cu Solzii Perlati, asa cum mai este el denumit, constituie o adaugare atractiva la orice acvariu al pasionatilor in tainele acvaristicii.

    Acest peste isi trage numele de la coloritul distinct al solzilor sai, si anume, o culoare perlat-metalizata. Coloritul corpului, majoritatii acestor pesti, este argintiu iar zona cozii poate fi colorata in rosu, portocaliu si chiar negru. Coloritul cozii ne da indicatii despre zona de unde provin acesti pesti: portocaliul ne indica ca acesta provine din zona indo-pacifica, in vreme ce, culoarea rosie, indica provenienta din Marea Rosie sau Oceanul Indian.

    Se hraneste cu mai toate varietatile de hrana oferite, incepand cu hrana sub forma de fulgi si, continuand cu preferata lor, midii si scoici proaspete. Este un peste foarte usor de intretinut in captivitate si nu este deloc pretentios. Se recomanda tinerea lui intr-un acvariu intens populat, nu se recomanda sa fie tinut singur in bazin. Este considerat un peste periculos pentru coralii din acvariu, fiind cunoscut faptul ca are obiceiul de a-i ciuguli. Nu sunt o specie agresiva fata de ceilalti locuitori ai acvariului. Au corp rotund si subtire. Au un bot alungit, folosit la scoaterea viermilor maritimi din crapaturile sau gaurile in care se ascund.

    La maturitate, un exemplar din aceasta specie, poate atinge o lungime de aproximativ 15 cm. Recomandam pentru intretinerea in bune conditii a acestor pesti, un acvariu cu un volum minim de 230 litri si dotat cu un relief care sa ii ofere destul spatiu de inot si ascunzatoare. Apa din bazin trebuie sa aiba o calitate foarte buna, o temperatura cu valori cuprinse intre 22 si 26°C, un pH care sa aiba variatii intre 8.1 si 8.4 si o gravitatie situata intre 1.020 si 1.025.

    Acesti pesti sunt o specie carnivora. In libertate, se hranesc cu polipii coralilor, mici crustacei, alge filamentoase si multe alte varietati asemanatoare. In captivitate, poate fi invatat sa accepte ca hrana creveti special preparati pentru specia lor, creveti in saramura si mici amfipode. Acvariul dumneavoastra trebuie sa aiba alge filamentoase, pe care, acestia, sa le ciuguleasca din cand in cand. Sunt o specie care isi raspandeste icrele in zone mai retrase, urmand ca apoi, masculul, sa le fecudenze eliberand laptii.

H Prins cu mana, fără otravă

Related Products