Chaetodon quadrimaculatus

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 30 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 30 puncte de loialitate care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 6,00 lei.


Share this

Produs nou

H Prins cu mana, fără otravă

La comanda in 10 zile lucratoare.

305,00 lei

Este un peste raspandit in zona oceanica de vest si de sud a Pacificului. Mai este denumit si Pestele-Fluture Hawaian, denumirea sa, in limba hawaina, este Lau-hau si Ki-ka pa-ku.

    Acest peste are partea dorsala a corpului colorata negru, marcata cu doua pete albe, mari, pe fiecare parte a corpului. Partea ventrala a corpului este de culoare galbena iar inotatoarele sale sunt galbui. Corpul sau este strabatut de o dunga de culoare inchisa, care strabate zona ochilor, si o alta dunga, mult mai lata si mai deschisa la culoare, care strabate zona din spatele ochilor. Inotatoarele dorsale si anala sunt de culoare galbuie cu margini albe. Coada este si ea de culoare galbuie, cu o pata alba, la imbinarea ei cu restul corpului. 

    La maturitate, acesti pesti, ating o lungime maxima de aproximativ 15 pana la 18 cm. Aveti nevoie de un acvariu cu un volum minim de 290 de litri, cu destul spatiu pentru inot si destule locuri de ascunzatoare. Este necesar sa indepliniti urmatoarele conditii: o temperatura cu valori cuprinse intre 22 si 26°C, un pH care sa aiba variatii intre 8.1 si 8.4 si o gravitatie situata intre 1.020 si 1.025. Nu este o specie recomandata a fi tinuta intr-un acvariu ce are corali.

    Este un peste pasnic, care este foarte activ si destul de sfios. Daca este speriat sau infricosat se transforma, la propriu si la figurat, intr-o sageata si dispare cu viteza luminii in primul loc ascuns care ii confera siguranta si securitate, sau, exista posibilitatea, ca din cauza sperieturii, sa fuga si sa se loveasca de obiectele si relieful din acvariu, chiar si de peretii acvariului. Este un peste puternic, poate sari foarte sus in vederea evitarii capturarii sale. Se recomanda sa aveti acvariul acoperit si sa ii manevrati cu mare atentie cand ii prindeti, deoarece ghimpii de la inotoarele sale pot sa va cauzeze mai dureri. Desi unele exemplare se adapteaza foarte repede intr-un acvariu cu pesti pasnici, altii insa sunt mai greu de determinat sa manance, avand nevoie de stimulente pentru a-i ajuta.

    Desi acest peste poate fi hranit cu orice mananca pestii din acvariul dumneavoastra de acasa, totusi, este bine, sa ii oferiti mici roci calcaroase polypede, in special Pocillopora. Oferindu-le hrana vie, cateva roci cu ceva nevertebrate si alge pe ele, in special din cele filamentoase, vor ajuta foarte mult la acomodarea acestui peste la viata din captivitate. Este recomandat sa il hraniti in cantitati moderate, de 2 - 3 ori pe zi.

H Prins cu mana, fără otravă

Related Products