Tripneustes gratilla

Share this

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 14 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 14 puncte de loialitate care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 2,80 lei.


Produs nou

Livrarea in 15 zile. Plata anticipat.

144,00 lei

Nume  Tripneustes gratilla – Collector urchin
Familie Toxopneustidae
PH 8.1-8.4
Salinitate 1.020-1.025
Temperatura 22-27 °C
Dimensiuni max. 10 cm
Dieta  Omnivor
Origine Indo-Pacific, Hawaii, Marea Rosie
Dificultate Moderata
Agresivitate Mica

Descrierea

Tripneustes gratilla se gaseste in mediu natural in apele Indo-pacificului unde traiesc la o adancime de 2 pana la 30 metri in recifuri plate, lagune si golfuri. Pentru a se camufla si a se proteja de soare, acest arici se acopera cu diferite obiecte precum scoici, bureti, pietricele mici si alge. Aceasta specie de arici se poate introduce cel mai bine in acvariile deja ciclate si stabile cu multa piatra vie si suficient spatiu (aproximativ 10 cm in diametru) pentru a se misca intre pietre confortabil. Aceasta specie va cauta mancare precum alge si detritus in substratul, pietrele si pe geamul acvariului. Este nevoie de o calitate excelenta a apei, un nivel scazut de nitrati si cupru pentru ca aceast arici sa fie sanatos si sa isi pastreze tepii.
Culoarea acestor arici poate fi rosie, alba, neagra sau purpurie.
Capacitatea minima recomandata a acvariului este 120 litri si e nevoie de suficienta piatra vie pentru a se hrani, sau se va suplimenta dieta cu alge uscate din comert.