Mespilia globulus red

Share this

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 14 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 14 puncte de loialitate care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 2,80 lei.


Produs nou

Livrarea in 15 zile. Plata anticipat.

144,00 lei

Nume  Mespilia globulus – Tuxedo Urchin, Globe Urchin
Familie Temnopleuridae
PH 8.1-8.4
Salinitate 1.020-1.025
Temperatura 22 -26 °C
Dimensiuni 5-8 cm
Dieta Ierbivor
Origine  Indo-Pacific
Dificultate Mica
Agresivitate Mica

Descrierea

Acest arici are intre 5 si 10 benzi colorate de obicei in albastru sau negru, cu tepi rosii, maro sau inchise la culoare. Aceasta combinatie izbitoare ii da aspectul “formal” si din acest motiv este denumit si “tuxedo” (frac).

In timpul zilei se ascunde intre pietre, in crevase sau sub plante intr-un substrat nisipos. Noaptea iese pentru a se hrani cu algele de prin acvariu, inclusiv cu, coralina. De obicei e o fiinta solitara, dar poate convietui cu mai multi asemenea arici, daca are suficienta mancare si spatiu pentru ascuns. Precum majoritatea aricilor de mare, este usor de ingrijit dar este foarte sensibil la nivel mare de curpu si nitrati iar o pierdere a tepilor denota o proasta calitate a apei. Nu este veninos si poate convietui foarte bine cu alte nevertebrate si pesti, nefiind agresiv. 

Pentru ca se hraneste cu alge si ajuta la curatarea acvariului face parte impreuna cu alti arici de mare din“clean up crew” (CUC).

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si: