Seachem Reef Iodide

Share this

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 7 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 7 puncte de loialitate care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,40 lei.


Produs nou

500ml

Acest produs nu mai este in stoc

72,00 lei

Reef Iodide™ este o sursa concentrata (8.000 mg / L)de iodură de potasiu stabilizata pentru acvarii recif care va restabili și va menține nivelul de iodură identic cu cel găsit în apa de mare naturala. Este creat pentru a furniza o sursă sigură de iodură care nu se va transforma in iod liber toxic in depozitare sau conditii de recif. Iodul este la fel de toxic precum clorul și niciodată nu ar trebui să fie utilizate într-un sistem de recif. Cu toate acestea, iodură este la fel de sigur ca clorură. 

Dimensiuni: 100 ml, 250 ml, 500 ml, 2 L, 4 L, 20 L

De ce este diferit:

Cele mai multe suplimente de iod de pe piata sunt pur și simplu iodură de potasiu sau un dezinfectant medicamentos cunoscut ca si soluție Lugol. Lugol este o solutie de iodura foarte concentrata, foarte toxica și este destinata dezinfecției. Deși aceste produse sunt vândute pentru a fi utilizate în acvarii recif, credem că riscurile depășesc cu mult potențialele beneficii minore. 
Produsele pe baza de iodură de potasiu sunt doar o alternativă mai sigură, dar nu foarte eficiente datorită naturii instabile a iodurii în mediul din acvariu. Atunci când se adaugă la un mediu de acvariu, iodura devine instabilă convertindu-se la iod elementar (care este biocidal), iodat (care este inutil pentru corali, toxic la un nivel ridicat și nu poate fi testat) și iodură de care este singura formă de iod ce poate fi absorbita de corali. Aceste produse cu o instabilitate inerenta sunt periculoase pentru sănătatea coralilor. 
Spre deosebire de produsele concurente, Reef Iodide™ are adaugat un compus de stabilizare în scopul de a-l păstra sub formă de iodură atunci când este adăugat in acvariu. Produsul rămâne utilizabil complet și bio-disponibil.

Instructiuni:

Vă rugăm să rețineți că fiecare linie din filet este de aproximativ 1 ml, capacul complet este de 5 ml.

Începător: Se adaugă 5 ml (1 capac) pentru fiecare 200 L zilnic.

Avansat: Se adaugă 1 ml pentru fiecare 80 L zi de zi pentru a ridica iodura la 0.10 mg / L. Dacă este necesar, se ajustează doza astfel incat sa se afiseze iodură de 0.06 - 0.08 mg / L la 6-12 ore după ultima doza. Ulterior, utilizati aceasta doza zi de zi. Verificati nivelul de iodura de două ori pe lună.

Expert : După determinarea ratei de consum de iodură, se instituie un sistem de picurare continuă. Se utilizează următoarea formulă pentru a determina cât de mult sa adaugati in apa din bazin m = 0.5vi (m = ml de produs de adăugat in apa, volumul V = volumul bazinului in galoane, i = nivelul de iudura la care trebuie sa se ajunga in mg / L). De exemplu, dacă doriți să ridicati nivelul iodurii la 0.10 mg / L într-un bazin de 50 galoane, atunci ar trebui să adăugați 0.5x50x0.10 = 2.5 ml de apă din bazin. Sugestii: Este normal ca nivelul de iodură să scadă după câteva zile. Aceasta rezultă din utilizare și epuizare chimica. Prin urmare, frecvența de utilizare variaza in functie de capacitatea bazinului . Administrarea poate fi ajustată în funcție de răspunsul dat de corali. Pentru a verifica nivelul de iodura, recomandam utilizarea testelor specializate Seachem MultiTest: Iodide & Iodine

Related Products