Taia naticoides

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 1 punct de loialitate. Cosul tau va totaliza 1 punct de loialitate care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,20 lei.


Produs nou

La comanda in 10 zile lucratoare. Plata anticipat.

14,00 lei

Acest melc frumos, purtător viu, este importat din nou din Lacul Inle din Birmania. Este o rudă apropiată cu speciile europene de Viviparus (melci fluviali). La fel ca și ele se hrănesc cu particule moi, cum ar fi tablete de mâncare, detritus etc. Nu sunt potrivite pentru luptele împotriva algelor. Pe de altă parte, sunt complet nevătămați.

Deoarece provin din regiuni subtropicale, acestea sunt potrivite pentru o gamă largă de temperaturi și pot fi păstrate între 15 și 28 ° C. Este o specie de melc foarte liniștită și calmă. La fel ca mulți alți melci de râu, aceștia sunt sensibili față de condițiile de apă proaste. Astfel, acvariul lor ar trebui să fie păstrat în păstrarea peștilor.

În aceste melci există bărbați și femei. Sexul poate fi distins prin antenele largi și circulate ale bărbatului. Culoarea și forma cochiliei nu sunt utilizabile pentru a distinge sexele, deoarece ambele personaje sunt foarte variabile. Deși, în general, numai exemplarele foarte frumoase de culoare alb-negru sunt comercializate, ele pot fi, de asemenea, uniform maro.

Cei tineri au o înălțime de 2-4 mm atunci când s-au născut. Se pare că femelele pot produce puși de diferite mărimi. Adulții melci pot ajunge la aproximativ 35 mm. Specii îi place să se înfurească din când în când și, deci, cel puțin o parte din acvariu.

inlay snail