Lunella coronata

Share this

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 3 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 3 puncte de loialitate care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,60 lei.


Produs nou

La comanda in 10 zile lucratoare.

35,00 lei

habitat:
Coronate Moon Turban este frecvent întâlnit de la marginea apei înalte până la nivelul de mijloc al malurilor stâncoase, unde se află în bazine, sub pietre, în crevuri sau printre pietre și pietriș. Nu face discriminare între subtialul superficial al platformelor de recife și zona intertidală, atâta timp cât găsește adăpost suficient de umed sub bolovani corali stabili atunci când este expus periodic la aer. Majoritatea melcilor turban sunt erbivore, pășunind pe alge epibenthic mici și material vegetal degradant sau mort. Sunt colectate local, în special indivizii mari, atât pentru carnea lor comestibilă, cât și pentru carapacea lor maro-de-perle (maro-maro), care este apreciată ca o cochilie sau ornamente de sculptură.


Distribuție:
Specia este larg răspândită în Pacificul Indo-Vest, de la Africa de Sud de-a lungul coastei Africii de Est până la Marea Roșie, Marea Arabiei și Golful Arabic, spre est spre Melanesia, spre nord spre sudul Japoniei și către sud spre Indonezia.


Stare de conservare:
Lunella coronata nu a fost încă evaluată pentru lista roșie a speciilor amenințate IUCN. Este vândut în număr mic pe piețele de pește, în special pentru populația expatriată


Descriere:
Carapacea Lunella coronata are o formă depresivă, cu un diametru mai mare decât altitudinea. Este acoperit cu o serie de spirală neregulată, de noduli și granule, și cu baloane evidente, aplatizate, în formă de cupă. Turnul este deprimat, în formă de cupolă, cu un vârf care este frecvent erodat. Cochiliul conține 4 - 5 spirale, ultimul fiind foarte mare. Interiorul operculumului este plat, exteriorul este convex. Culoarea este palidă până la verzuie, colorată cu marcări purpuriu-maronii, adesea încrustată cu alge de culoare coralină roz deschis. Operculum are un centru verde pal.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si: