Seachem Matrix Carbon

Share this

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 38 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 38 puncte de loialitate care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 7,60 lei.


Produs nou

1 Obiect

Pe stoc.

150,00 lei

MatrixCarbon este un tip unic de carbon activat. Este produs sub forma sferică pentru o hidrodinamică optima, care nu va permite conglomerarea. Astfel, este stimulat un debit maxim de apă și contactul cu o densitate mare de zone macroporoase. MatrixCarbon are un conținut extrem de redus de cenușă, aspect dovedit si de impactul său minimal asupra pH-ului. Chiar și atunci când este adaugat in apă distilată, aceasta nu ridică pH-ul de mai sus 7.0. În timp ce toate tipurile de cărbuni conțin fosfat, indiferent de afirmațiile false contrare,MatrixCarbon are cel mai mic conținut de fosfat detectabil la eliberarea in apa dintre toate mărcile importante de carbon testate. MatrixCarbon surclasează alte categorii de cărbuni activi de cel puțin două ori prin comparație in ceea ce priveste capacitatea totală de a elimina din acvariu materia organica, rata de absorbție și durata de utilizare.

Caracteristici principale

Formă

Sferic

Diametrul mediu

2.39 mm

Densitate

0.49 g / cc

Volumul porilor (PV)

0.55-0.65 ml / cc

Suprafața totală (TSA)

500-600 m 2 / cc

TSA / PV

770-1100 m 2 / ml

Iod #

> 1000

Melasă #

> 600

pH-ul în apă distilată

<7.2

Fosfat eliberat

<0.00001 g / cc

În timp ce carbonul activ este în general considerat a fi un filtru chimic, aceasta nu este tocmai adevărat. Carbonul este de asemenea un filtru mecanic, dar este doar capabil de filtrare mecanica a obiectelor de dimensiuni moleculare. Funcționează prin mici fisuri și crăpături extreme, numite macropori și micropori. Carburile microporoase elimina în primul rând ionii de metale și ionii mai mici (cum ar fi urme de minerale) și sunt cele mai potrivite pentru filtrarea aerului, în timp ce carburile macroporoase elimina moleculele organice mari în primul rând (cum ar fi deseurile de azot) și sunt cele mai potrivite pentru filtrare a apei.

De ingredientele din care este fabricata carbura depinde dacă aceasta va fi macro-sau microporoasa. Carburile obținute din coajă de nucă de cocos și alte produse organice genereaza carbon microporos , in timp ce carburile realizate din cărbune bituminos genereaza carbon macroporos. MatrixCarbon este un carbon macroporos, pe baza de carbune bituminos. Este singurul carbon sferic de pe piață, pentru a permite fluxul maxim de apă. Este suficient de mare pentru a permite un flux sporit de apă, dar nu suficient de mic pentru a scăpa prin orificiile pungii de filtru.

Toti cărbunii conțin fosfati. Cu toate acestea, fosfatii nu provin de la spălarea carbonului cu acid fosforic. Cei mai multi cărbuni sunt spălati cu acid sulfuric. Fosfatul provine din cenușa de la sursa de carbon. Scopul principal al acidului de spălare este de a elimina cenușă. Din cauza proprietății hidrodinamice a lui MatrixCarbon, o cantitate superioara de cenusa este spălata din carbonul nostru. Prin urmare, acesta are cel mai mic fosfat eliberabil in apa de pe piață.

Utilizare: 250 ml vor trata cu ușurință 400 L pentru mai multe luni. MatrixCarbon este foarte curat și aproape fara praf. Pentru cele mai bune rezultate, MatrixCarbon ar trebui să fie plasat astfel încât să maximizeze fluxul de apa prin el. Acesta poate fi utilizat într-un filtru canistra, module chimice de filtrare, filtru de tip cutie, sau în orice zonă flux ridicat de apa.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Related Products