Nou
Macrobrachium rosenbergi

Macrobrachium rosenbergi

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 4 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 4 puncte de loialitate care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,80 lei.


Produs nou

La comanda in 10 zile lucratoare. Plata anticipat.

47,00 lei


Diferentele de sex:
Masculul macrobrahiu tipic cu foarfece puțin mai mari
Bărbații pot ajunge la o lungime totală de 320 mm; femele de 250 mm. Corpul, de obicei, verde până la gri maroniu, uneori mai albastru, mai întunecat la specimene mai mari. Antenele sunt adesea albastre; cheilpede albastru sau portocaliu. 14 somituri în cefalotorax acoperite de un scut dorsal mare (carapace); carapace neted și tare. Rostrum lung, în mod normal, ajungând dincolo de scara antena, subțire și oarecum sigmoid; partea distală curbată oarecum în sus; 11-14 dinți dorsali și 8-10 dinți ventrali. Cefalonul conține ochi, antene, antene, mandibule, maxilară și maxilar. Ochii au urmărit, cu excepția primei etape a larvelor. Thoraxul conține trei perechi de maxillipede, folosite ca gura și cinci perechi de periopozi (picioarele adevărate). Primele două perechi de chelați pereiopodi; fiecare pereche de cheilife egale în dimensiune. Al doilea cheilpeds poartă nenumărate spiniole; robust; subţire; poate fi excesiv de lungă; degetul mobil acoperit cu pubescență densă, deși destul de scurtă. Abdomenul are 6 somituri, fiecare cu pereche de pleopode ventrale (înotători). Înotătorii de șasea somitate abdominală rigidă și tare și, cu medianul telson, servesc ca talpă. Unsprezece etape larvare distincte.
Hrana:
Puii de pește, în special melcii numai legumici legali, ciubiți, dar și  frunze și lăstari tineri (cum ar fi Anubias), de obicei, fără a pune în pericol stocul


Blue prawn